niedziela, 10 maja 2015

drożdżowe z rabarbarem i konwalie



tak wyglądała moja sobota, smaczna i pachnąca domowym ciastem i konwaliami :)







16 komentarzy:

  1. Smakowicie i pachnąco :) pozazdrościć :)

    Miłej niedzieli - u mnie niestety pada :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Słoneczko przesyłam do Ciebie Kochana! Ciasto już niestety zjedzone :)

      Usuń
    2. Czyli muszę wcześniej uprzedzić, że jadę ;)

      Usuń
    3. Jak nie uprzedzisz, to będziesz pomagała upiec :)

      Usuń
  2. Jaki klimatyczny zeszyt z przepisami! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie . ja kocham Rabarbar - nawet nie za smak - ale tak bardzo kojarzy z dziadkami, w ogrodzie rosło go całe mnóstwo.
    Do tego te liście są naprawdę ciekawe - sama ich faktura i rozmiar - dla mnie jest bardzo dekoracyjny ! ):

    A my wolimy kompot - z rabarbaru i jabłek :) choć ciastem tez nikt nie pogardzi !
    Cudne te Twoje zdjęcia...........

    pozdrawiam;

    A.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też uwielbiam te liście :) Dziękuję za wspaiały wpis!

      Usuń
  4. Cud, miód coś wspaniałego ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. konwalie już mam, jeszcze tylko drożdżowe

    OdpowiedzUsuń
  6. Ach, jak apetycznie!:):)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ach, nie ma to jak stare notatki, przepisy przekazywane w rodzinie z pokolenia na pokolenie... Pożółkły papier, poplamione kartki, pismo babci albo i prababci... Magia... :}

    OdpowiedzUsuń